Polnilne naprave

Polnilne naprave 2021-01-16T11:43:44+01:00
Neglede na vrsto peči  kot so: eno oz. več etažna tunelska peč ali eno oz. več etažna termo peč oljna vam v podjetju IntBas d.o.o. izdelamo polnilno napravo za avtomatsko polnjenje vaših izdelkov, ki so lahko na pladnjih, kasetah, raznih modelih ali prostostoječi na transportnem traku.

Značilnosti:

Polnilna naprava za pladnje (peelboarde) ter prosto opečene izdelke

V pekarnah kjer se testo transportira preko pladnjev oz. peelboardov kot tudi prosto pečenih izdelkov je polnjenje peči izvedeno preko polnilne naprave z zašiljenim nosom, ki izdelke prevzame iz pladnja oz. peelboarda ter jih položi na transportni trak peči. S pomočjo prilagodljive pnevmatike, ki uravnava višino nosu predajnega transporterja lahko izdelke položimo na trak peči kot so bili prvotno dostavljeni oz. jih s preobračanjem, na trak položimo v pravilni legi za peko (primer kajžarice).

Prednost naprave je, da na željo naročnika lahko omogoča kombinirano polnjenje in sicer pladnjev / prosto opečenih izdelkov kot tudi kaset.

Polnilna naprava je mobilna zato uporabniku omogoča odmik od peči in s tem prost dostop do ročnega polnjenja peči s poljubnimi izdelki, vzdrževanja in čiščenja.

Naprava lahko deluje popolnoma avtomatsko s sinhronizacijo z obstoječo opremo kot tudi delno avtomatsko z ročnim polnjenjem izdelkov na vstopni transporter.

Polnilna naprava za kasete, pite, torte

Naprava preko vodil z motornim pogonom potisne produkte na transportni trak peči. Potisna letev  se po potrebi dviguje in spušča s pomočjo pnevmatike.  Potisna letev je po potrebi prilagojena na premer oz. obliko kasete/modela, kar omogoča nežen prehod v pečni prostor.